Boekpresentatie Levend Dood

“Laat het los
Het is al zo lang geleden
Maak een nieuw begin
Als een koele wind door je hart

Laat het gaan
Je bent al moe gestreden
Rust maar even uit
En kijk vooruit

Je hebt zoveel om te geven
En zoveel om voor te leven
Als je loskomt van de eenzaamheid
Blijf niet kwaad op het verleden
Maar wees dankbaar voor het heden
Zet je tranen en je zorgen opzij
En je maakt jezelf vrij
Alleen of met mij
Oh! Maak jezelf vrij

Laat het los
Het trekt je naar beneden
Kijk niet achterom
Maar volg de zon

Laat je gaan
En laat je hart weer spreken
Wie de weg bepaald, oh!
En de eindstreep haalt
Is vrij”

liedtekst: Marco Borsato

 

 

Gemis van herkenning

Ik ben omgevallen door een burn-out. Dat voelde voor mij als falen en ik voelde me wanhopig. Ben ik dan de enige op de hele wereld die deze worstelingen doormaakt?

Zelf zou ik heel blij zijn geweest met een boek als Levend Dood tijdens mijn herstelproces. Ik wilde zo graag herkenning vinden maar vond dit niet.

Deels zou dat te maken hebben omdat ik gewoon de weg niet wist of de weg niet kon vinden. Aan de andere kant komt dit denk ik omdat veel van het geschreven woord is opgepoetst om mensen niet te kwetsen of om negatieve gevoelens niet te voeden. Ondanks dat ik dat begrijp, vond ik toch dat ik een boek moest schrijven die dat rauwe en kwetsbare gevoel beschrijft. Zonder rekening te houden met andermans gevoelens.

Tijdens de boekpresentatie heb ik een stukje voorgelezen uit eigen werk.

 

Boekpresentatie Levend Dood

Boek nu kopen

Terugblik op het Programma

Bibliotheek Dommeldal
Heuvel 94
5664 HN Geldrop

Datum: 25 juni 2018

Ontvangst: 19.30 uur

Einde: 21.30 uur

burn-out
De presentatie lag in handen van mijn eerste grote liefde. Dat is natuurlijk mijn eerste zoon. Hij liet me voelen wat onvoorwaardelijke liefde is. Mijn tweede zoon versterkte dat gevoel. Wat was ik een trotse moeder tijdens de boekpresentatie. Wat deden ze het goed.
Ik ben supertrots dat een professionele band waar ik een persoonlijke band mee heb. Wauw wat waren ze goed. Tot tranen geroerd. Dat is mijn broer en zijn vrouw!
Ik las een stukje voor uit eigen werk.
boekpresentatie Levend Dood
Joyce is mijn goede vriendin. Zij vertelde hoe het is om aan de zijlijn te staan. Joyce had tegelijkertijd haar man en goede vriendin in een burn-out zitten. Hoe ga je daarmee om? Haar verhaal maakte indruk. Je zou er maar naast staan….

 

 

 

 

 

 

burn-out
Wendie huis in ‘t Veld, brengt humor mee. Met haar dode buxus die ze meenam uit haar tuin gaf ze hoop en kracht aan. Ook al lijkt er geen hoop meer te zijn, kijk….aan deze dode dorre struik groeien weer groene blaadjes. Mooi verhaal waarin ze 3 leerpunten uit mijn boek bespreekt.
Zoals bij een boekpresentatie hoort heb ik officieel het eerste boek overhandigen. Mijn vader nam mijn boek emotioneel en trots in ontvangst. Bedankt pap!
Natuurlijk was er ook een hapje en een drankje.
burn-out
Familie, vrienden en belangstellenden zorgden ervoor dat ik blij ben dat ik deze keuze gemaakt hebt. Het was voor mij heel spannend maar dankzij alle lieve, vrienden, familie en (on)bekende belangstellenden voelde ik me sterk. Bedankt!

The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return – Mijn broer en schoonzus

Je zult er maar naast staan… mijn vriendin

Er is altijd hoop – topper Wendie Huis in’t Veld

Bedankt voor je aanwezigheid

De boekpresentatie was fantastisch! Bedankt voor jullie medeleven en betrokkenheid. Ik heb heel wat mensen gesproken die zich herkende in mijn verhaal, knuffels uitgedeeld en persoonlijke berichtjes in boeken geschreven.

Het is niet in woorden uit te drukken hoe dankbaar ik ben.

DANK JULLIE WEL!