Wat zit er in die kist?

Het gaat niet goed met mij!

Ik kan er zo ongelooflijk boos om worden dat ik het weer heb laten gebeuren. Ik ben moe en emotioneel. Ik heb me weer te veel aangepast aan mijn omgeving. De wensen van anderen lijken altijd belangrijker voor me dan mijn eigen wensen. En ik ben in de gevangenis gestapt van verwachtingen, die altijd teleurstellingen zijn.

Tijd om hier serieus naar te kijken. Terug naar de basis.

Ik had een huisje geboekt op een camping om tot mezelf te komen. Het weer was heerlijk. Wat een cadeau. Ik hoef even niets van mezelf. Hoe krachtig dat is!

Ik heb veel geslapen en gelezen. En verder helemaal niets.

Ik had het zo nog gemakkelijk een week uit kunnen houden. Of langer…;)

Braindump

Als mijn hoofd begon te tollen met allerlei informatie pakte ik pen en papier en schreef het gewoon van mij af. Een braindump. Ik besloot later wel te bekijken wat ik daarmee moet. Alles wat in mijn hoofd kwam schreef ik op en daar liet ik het bij.

Eindelijk ontspannen

De zon deed me goed. De zon is voor mij dé manier om te ontspannen. Gewoon liggen en de zon op je huid voelen, ik voelde de spanning uit mijn lichaam trekken. De rust en het vele slapen zorgde ervoor dat mijn brein weer wat ruimte kreeg.

Toen ik dat voelde kon ik ook weer beter mediteren. Ik neem je een stukje mee in een bijzondere meditatie.

Meditatie

In een meditatie zag ik een kist staan. Ik werd uitgenodigd om de kist te openen en daarin lag nog een prachtig kistje. De binnenkant was bedekt met rood fluweel.

De boodschap die ik erbij kreeg:

Er is eerst chaos nodig voordat er structuur komt. Ben sterk en heb vertrouwen. Je doet het goed.

Een mooie boodschap, ook al snapte ik niet waar dat mooie kistje dan voor staat. Maar goed, ik nam het als waarheid aan.

Er lag nog iets voor me in de kist. Dit keer was het een glinsterende ring. Hu? Een ring? Zou die bij dat kistje horen? En wat zou de boodschap daarvan zijn?

Uiteindelijk kwam de boodschap:

Er komt een moment dat er iemand is die volledig voor jou wilt gaan. Die zonder moeite de ring om je vinger wilt schuiven omdat hij ziet hoe bijzonder je bent. Heb vertrouwen.

Dit was wel even slikken. Ik wil zo graag dat iemand mij ziet. Dat er geen voorwaarden zijn voor liefde, maar dat het er gewoon is. Omdat je er niet omheen kunt. Niet omheen wilt.

Maar het feest was nog niet over, ik mocht nog wat uit de kist halen. Een cadeautje. Een prachtig ingepakt cadeautje inclusief grote strik.

De boodschap:

Het leven is een cadeautje, maak het jezelf niet zo moeilijk. De verpakking is het feestje. Geniet!

Met deze prachtige boodschappen genoot ik van de laatste uurtjes alleen zijn. En terwijl ik aan het genieten was van de zon vielen er ineens een aantal inzichten en oplossingen binnen.

Het stappenplan kwam als vanzelf

Ik wist weer wat mijn volgende stappen mochten zijn. En ondanks dat die stappen pijnlijk, verdrietig en niet leuk zijn, zijn ze wel goed voor mij.

Soms (of eigenlijk best vaak) moeten we dingen doen die goed zijn voor ons maar niet voor de ander. Dat is nodig om volledig jezelf te kunnen blijven.

Die verantwoordelijkheid ligt bij jezelf.

Paniek

De paniek slaat toe! Dit kan heel lelijk uitpakken. Ik zag de meest vreselijke scenario’s voor me. En dan denk ik aan de boodschappen die ik heb gekregen. Van chaos naar structuur, ben sterk want je doet het goed.

En ik krijg vrede met alles wat er gaat gebeuren. Er is maar 1 keuze om uit die burn-out te blijven en dat is kiezen voor jezelf!

Fuck-you-kabouter

Ik heb van mijn vriendin een fuck-you-kabouter te logeren gekregen. En telkens als ik die kleine gouden kabouter van steen, met zijn middelvinger omhoog bekijk krijg ik een glimlach en voel ik de behoefte om echt even aan mezelf te denken.

De eerste stappen van mijn grote plan zijn al gezet. Het voelt nog niet goed, maar wel beter.

Ik heb vertrouwen! Ik doe het goed!