Spirituele nieuwsgierigheid

spirituele nieuwsgierigheid

Spirituele nieuwsgierigheid

In mijn boek Levend Dood praat ik over witte veertjes. De boodschap van de engelen, je overleden geliefden of het universum. Volgens mij is dit een pot nat met een andere naam en zelfbedachte andere regels.

Ik geloof heilig in: ‘Alles is Energie’.

De deur opengezet

Het zal je niet verbazen dat ik vooral veel in mijn hoofd zat. Dat is natuurlijk mede de reden dat ik een burn-out terecht ben gekomen. Ik overbelaste mezelf met al dat denken. Ik was volledig de harmonie van mijn brein verloren. Het overlevingsmechanisme, de emoties en het brein werken met elkaar samen. Daar mag je niets van buitensluiten.

Doordat ik diverse therapieën, cursussen, trainingen, opleidingen heb gehad en boeken heb gelezen is mijn idee over spiritualiteit verandert.

Ik heb de deur opengezet en ik merk dat hij steeds verder opengaat. De spirituele wereld is te mooi om er niet nieuwsgierig naar te zijn. #mijnmening.

Wetenschappelijk gezien

Divers wetenschappen ontfermen zich over de werking van je brein. Steeds meer lees je onderzoeken die gaan over je hele lichaam. Dat alles met elkaar in verbinding staat. Het holisme is rete populair.

Wetenschappelijk gezien is rust enorm belangrijk voor het herstel van je brein. Je kunt overuren draaien en topprestaties leveren als je ook maar voldoende rust neemt. Niet voor niets zijn topsporters meer bezig met voeding en rustschema’s dan met trainen voor de winst.

Mindfulness helpt je om rust in je hoofd te krijgen.

De kracht van meditatie

Mindful zijn is nog oké voor veel mensen die veel in het hoofd zitten. Net als ik zat. Maar als we dan praten over meditatie, dan is het ineens spiritueel.

Terwijl mediatie 100% een staat van Mindfulness is.

Tot zover lukte het me nog

Tot zover geen probleem om mindful te zijn en de meditatie uit te proberen. Maar mijn spirituele nieuwsgierigheid bracht me verder. Ik weet nog heel goed dat ik voor het eerst hoorde over Engelen en Engelenenergie en Beschermengelen.

Mijn gedachte waren: “Superfijn dat jij daar ontspanning en kracht uithaalt, maar dit is voor mij sprookjesachtig en een te ver van mijn bed. Beetje lachwekkend zelfs.”

Maar door steeds meer te lezen over meditatie, de law of attraction en wetenschappelijke onderzoeken over ons brein werd ik toch nieuwsgierig.

Ik volgende een Engelenworkshop om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen.

Leren vragen

In de Workshop leerde ik hoe ik hulp van ‘de engelen’ moest vragen. De pendel deed niets voor me, die bleef lekker stilhangen. Eigenlijk was ik daar wel blij mee, want aan een pendel vragen of het oke is, was echt nog een stap te ver voor me.

Dus ik mocht een kaart trekken. Ik had een prangende vraag over het verdriet van mijn kinderen en de kaart gaf mij een opdracht. Ik moest elke dag visualiseren dat mijn kinderen omringd waren door een beschermt paars licht van Engel Michael. Hij zal gebroken relaties herstellen.

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor. Dus ik deed ‘braaf’ elke dag mijn oefening. De eerste keren huilde ik tranen met tuiten. Terwijl het niet direct mijn verdriet was, maar verdriet om de kinderen. Dat voelde echt heel heftig.

Maar wonderen gebeurden, en slechte relaties werden pril hersteld. Ik zag verandering in het gedrag van mijn kinderen en ik dacht dat ik het me allemaal verbeelden. Toch accepteerden ik wat er gebeurden met open armen.

Stapje verder

Ik ben dagelijks gaan mediteren. Soms met een vraag, maar vaak niet. Alleen maar tot rust komen en de dag vol goede bedoelingen beginnen.

Op een dag besloot ik spontaan een Engelenkaarten deck te kopen om daarmee te gaan experimenteren.

Het is fijn als je een positieve boodschap krijgt, maar het voelde een beetje als een horoscoop. Als je maar goed genoeg zoekt in jezelf, dan klopt het altijd.

Toch trok ik regelmatig een kaart, omdat het me een prettig gevoel gaf. Een stukje zelfreflectie waardoor ik anders tegen bepaalde zaken ging nadenken.

Breinkennis blijft de boventoon voeren

Maar breinkennis blijft de boventoon voeren. Hormonen, gevoelens, voeding, mindset, bewustwording. Het zit allemaal in je brein. Je brein geeft je miljoenen prikkels per seconde, maar je neemt maar 2 tot 7 prikkels bewust waar.

De rest zijn filters. Je brein geeft alleen de prikkels door waarvan hij ‘denkt’ dat het belangrijk is voor je. Zo zie je overal zwangere vrouwen als je zwanger bent, en die gave autorijdt veel vaker op de weg op het moment dat jij hem wil kopen.

Dan zijn er filters aan het werk. Logisch dus al jij je richt op een oplossing van een bepaald ‘probleem’ dat je dan ook oplossingen ziet. Je bent erop gefocust en je brein laat die filters zakken.

Dat verklaart waarom je een antwoord krijgt na een meditatie.

Toch?