Social media is Killing

social media is killing

Social media is Killing voor je gevoel van welbevinden.

Als we online zijn, en dat zijn we heel vaak. Dan zien we alleen maar blije gezichten van je vrienden en kennissen die het allemaal goed voor elkaar lijken te hebben.

Maar ik kan je vertellen dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Niets is wat het lijkt.

Natuurlijk maak ik veel plezier

Ik keek net even op mijn social media kanalen en zelfs als je mij kent denk je dat ik het allemaal prima onder controle heb. Dat ik alleen maar blije dagen heb en dat ik 0 zorgen heb. Ik ga vaak op pad met mijn lief en geniet van mijn werk.

Mijn leven is ook voor een groot deel perfect.

Ik ben verliefd en mijn liefde wordt beantwoord, hoe fijn is dat?

Mijn oudste zoon is dit jaar afgestudeerd, heeft een goede baan en vertrekt naar zijn eigen stek. Helemaal zoals het hoort te gaan. Mijn jongste heeft me een aantal jaren kopzorgen gegeven maar ook hij lijkt zijn weg te vinden.

Ik heb een eigen Killer Content Academy opgezet, hoe cool is dat! En ik ben dankbaar voor de vaste klanten van LandJeTekst die me trouw zijn gebleven in alle trubbelingen die ik heb doorstaan.

Dat klinkt geweldig toch?

Waar de zon fel schijnt is er ook een schaduwzijde

Natuurlijk is wat ik je zeg waar. Maar toch heb ik het momenteel zwaar.

 • Ja ik ben verliefd, maar ik heb geen tijd of geld om hem te zien. Ik heb al mijn reserves in de verliefdheidsfase er doorheen geknald (oeps)
 • Ik verdien momenteel weinig waardoor ik letterlijk op dit moment alleen rode cijfers heb. En dat heb ik na mijn scheiding nooit meer gehad.
 • Ik moet belastingen betalen die ik niet heb.
 • Ik moet een huur betalen waarvan ik niet weet hoe ik dat moet doen.
 • Ik moet mijn zoon loslaten en dat doet me meer dan ik wil toegeven.
 • Ik werk klokje rond om beide bedrijven te laten slagen voor de toekomst maar nu is het karig.
 • Ik werk hard aan het blijven geloven in mezelf en het brengen van offers.
 • Ik verberg de zorgen voor de mensen om me heen.
 • Ik leur en sleur om ergens een lening te krijgen, want met geld, maak je geld. Maar ik krijg overal nee.
 • Ik sta nog op de zwarte lijst omdat ik mijn huis moest verkopen dat onder water stond.
 • Ik heb te weinig verdiend omdat je zonder geld moeilijker geld kan maken. Het is gewoon aanpoten en incasseren.

De tranen lopen over mijn wangen als ik dit lijstje schrijf. Dat komt omdat ik ook voor mezelf verzwijg hoe ik ervoor sta. Ik ben zo bezig met het trappelen om boven water te blijven, positief denken en vertrouwen hebben in de toekomst. Dat ik niet echt kijk naar de situatie. Ik stak mijn kop in het zand en genoot van mijn verliefdheid. Daar betaal ik nu de rekening voor.

Financieel lijkt het hopeloos. Maar ik weiger om hopeloos te zijn! Dus ik buffel door!

Genoeg gejankt

Maar nu is het genoeg! Ik heb genoeg gejankt. Ik heb vorig jaar duizenden euro’s uitgegeven voor een trainingsprogramma ondernemen. Ik heb er veel van geleerd en geïmplementeerd maar er is vast nog meer uit te halen.

Ik heb nog trainingen liggen die ik ga doen. Ik wil weten wat ik nog niet weet. Ik voel dat ik er dichtbij ben. En ik ben zeker niet van plan om uit te rij te stappen.

De meeste mensen haken af als ze er bijna zijn

Ik weet dat de meeste mensen afhaken als ze er bijna zijn. Ik voel dat ik er bijna ben en ik heb voor hetere vuren gestaan. Dus hup.

Ik stop met janken en ik ga op zoek naar mogelijkheden.

Tips? 🙂