IK

ik en burn-out

24 februari 2019

Zondagmorgen, IK zit in mijn huispak, laptop op schoot te genieten van IK-tijd. Als ik naar buiten kijk zie ik een strakblauwe lucht. De jongens slapen nog en IK kan in alle rust mijn gedachte laten gaan.

24 februari is de dag dat IK omviel en vanaf dat moment heb ik twee jaar lang geworsteld met mezelf en met het creëren van een leven dat bij mij past. Nu 8 jaar later ziet mijn leven er zoveel anders uit.

• De jongens zijn inmiddels jong-volwassen met jong-volwassen problemen waar IK ze zo goed mogelijk bij ondersteun.
• IK heb geen eigen huis meer, maar IK woon al 5 jaar in een startersflat.
• Ben IK al 6 jaar single
• Werk IK al ruim 7 jaar niet meer voor een ‘baas’.
• Werk IK meer uren dan IK ooit heb gedaan in een week
• Heb IK afgelopen jaar minder verdiend dan dat IK ooit heb gedaan in een jaar.

En toch… toch ben IK 1000x gelukkiger dan deze dag 8 jaar geleden.

IK heb aanpassingen aan mijn leven gedaan die voor de ‘buitenwereld’ misschien helemaal niet zo logisch zijn.
Wie levert nou een mooie vent, veiligheid, een geweldig huis en inkomen in voor onzekerheid, een single bestaan met toch ook financiële uitdagingen?

IK

Want IK ben IK en IK mag kiezen voor mezelf.
IK heb in die vreselijke periode geleerd dat IK de belangrijkste persoon ben in mijn leven.
IK ben mijn eigen beste vriendinnetje geworden en IK kan je vertellen dat IK best een leuk persoon ben. IK ben tenminste graag in haar gezelschap.

En als je kiest voor IK dan zal alles daarna zoveel makkelijker gaan. Natuurlijk komen er nog uitdagingen op je pad. Maar die ga je ook zien als uitdagingen in plaats van problemen.

IK heb geleerd dat vertrouwen in jezelf en in je toekomst zoveel rust geeft. De problemen zitten vaak meer in ons hoofd dan dat ze er daadwerkelijk zijn. Want als je goed kijkt en lef hebt om je intuïtie te volgen dan ga je merken dat je ook gelukkig kunt zijn ook al lijkt alles om je heen om te vallen. Jij blijft dan in ieder geval staan.

Kies jij voor IK?

Boek nu kopen