Geven en ontvangen

golf

Het leven is als een golfbeweging, het trekt zich terug en stort zich met overvloed weer over je uit. Dit is een gegeven ritme en als je dit ritme verstoort krijg je te maken met problemen in je leven.

Financiële problemen dienden zich aan

Ik kreeg ineens te maken met financiële problemen. Ik weet wel hoe het is om zuinig te leven die periodes heb ik vaker gehad. Maar ik kende het niet dat het zo moeilijk wordt dat ik zelfs mijn huur niet kan betalen.

Wat is er aan de hand!

Ik begon te denken in schaarste, wat natuurlijk helemaal niet helpt. Ik snapte niet waarom dit mij gebeurde. Ik kon natuurlijk Corona de schuld geven maar ik weet dat ik een product/dienst heb dat ik ook kan verkopen in crisistijd, misschien wel juist!

Een raadsel

Voor mij was het een raadsel. Ik leef altijd vanuit vertrouwen en diep van binnen wist ik dat dit een fase was die voorbij zou gaan. Maar hoe lang moest ik dit volhouden en hoe ga ik voor mijn nog thuiswonende zoon zorgen? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet in de schulden kom?

Dingen komen op je pad als je er klaar voor bent. En ik kwam in aanraking met een thuiszorgorganisatie die heel hard om een paar handjes verlegen zat. Ik kon er direct beginnen voor de uren en tijden die ik wil. Waar vind je dat nog?

Ook al voelde dit als een ‘terugslag’ het bleek een enorme groei te zijn. Ik vind het fijn om echt contact te maken met de ouderen die zorg nodig hebben. En ik merk dat zij dat ook fijn vinden. Dit heeft mijn leven niet armer gemaakt maar vele malen rijker.

Daardoor kan ik volgende maand in ieder geval ook nog eens mijn huur betalen 😉

555

Het cijfer 555 begon me op te vallen. Wat is dat? Is dat toeval? Of heeft dat een betekenis?

Ik zocht het op en het nummer 555 vertelt mij dat ik synchroon ben met mijn ware zelf en dat dingen in mijn leven beginnen te verschuiven om ruimte te maken voor het nieuwe en betere dat naar me toekomt.

Ik moet geduld hebben, het wordt stap voor stap aan mij getoond. De boodschap is dat ik vertrouwen moet hebben (houden) en dat ik in de goede richting ga. Ik moet luisteren naar mijn intuïtie en innerlijke stem om mij voor te bereiden op deze nieuwe fase in mijn leven.

555 betekent een ingrijpende verandering en het lot lacht me toe terwijl omstandigheden mijn leven transformeren. Mijn leven heeft een ultieme betekenis en je hebt er zelf voor gekozen om de aardse lessen te mogen ervaren. Een grote verandering komt naar je toe. Let op de tekens en leer je lessen.

Welke les moet ik leren?

Vandaag viel ineens het kwartje :). Met dank aan een prille vriendin die mij dit liet inzien tijdens een wandeling. Het duurde even voordat ik het zag, maar toen ze weg was en mijn zoon mij vroeg of hij boodschappen voor me moest halen, viel ineens het kwartje!

Ik zit de golfbeweging zelf dwars. Ik wil wel heel graag geven, maar ik heb moeite met ontvangen. Ik heb van niemand iets nodig en doe het allemaal wel zelf. Maar dat blijkt nou net de reden te zijn dat ik in de problemen kom. Ik mag meer vanuit intuïtie werken en meegaan met de golven van het leven.

Dat betekent dus niet alleen maar geven en hard werken. Maar ook ontvangen en goed voor jezelf zorgen.

Goed voor mezelf zorgen kan ik inmiddels goed. Misschien zelfs iets té goed haha. Maar ontvangen vind ik moeilijk. Mijn kinderen willen helpen met boodschappen, en ik wijs ze bruut af. Mijn vriend maakt geld aan mij over om te helpen en ik ben gekwetst en als mijn zoon vraagt of hij mij geld mag lenen wijs ik hem liefdevol de deur.

Ik kan niet ontvangen!!

Als het universum mij van alles stuurt om mijn missie te leven, maar ik kan het niet ontvangen, dan blijf ik dus hangen.

Een simpel en voor de hand liggend gegeven, maar ik zag het niet!

Dus ik heb meteen een boodschappenlijstje gestuurd naar mijn jongste zoon en hem liefdevol bedankt. En toen mijn oudste zoon vroeg of hij Chinees kon meenemen voor vanavond zodat ik niet voor het eten hoef te zorgen heb ik dit aanbod juichend ontvangen.

Ik kan het wel! Ik moet alleen nog even oefenen!